Izjava o piškotkih

Izjava o piškotkih velja za spletno stran www.ids.q8.com (v nadaljevanju besedila: "spletna stran").

Ta spletna stran je v lasti IDS Europe BV (v nadaljevanju besedila "IDS Europe BV"), družba, ki je pridružena pod nizozemskim pravom s sedežem na

Schenkkade 50
2595 AR Haag
Nizozemska
DDV NL816196588B01.

Ta izjava o piškotkih pojasnjuje, kateri piškotki se uporabljajo na spletni strani. Z obiskom in uporabo spletne strain se izrecno strinjate z uporabo piškotkov, kot je določeno v tej izjavi. Če se ne želite strinjati z izjavo, morate prenehati z uporabo te spletne strani.

Uporaba piškotkov IDS Europe BV se ujema s splošno politiko IDS Europe BV v zvezi z zaščito vaše zasebnosti in obdelave osebnih podatkov. Dodatne informacije in pregled vaših pravic v zvezi s tem je mogoče najti v pravilniku o zasebnosti.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki so preko brskalnika začasno ali trajno shranjene v strežniku spletne strani na vašem računalniku ali napravi. Piškotki vsebujejo edinstveno kodo, ki omogoča prepoznavanje brskalnika v času vašega obiska na določeni spletni strani (to je tako imenovani "sejni piškotek") ali pri poznejših obiskih ali uporabi (to je tako imenovani "trajni piškotek"). Piškotki nam omogočajo, da se uporaba spletne strani poenostavi, dopolni in prilagodi.

2. Uporaba piškotkov

Spletna stran IDS Europe BV uporablja različne vrste piškotkov:

2.1 Potrebni piškotki

Ti piškotki so ključnega pomena za obisk spletne strani in uporabo določenih delov. Ti piškotki na primer omogočajo krmarjenje med različnimi deli spletne strani ali izpolnjevanje obrazcev. Če zavrnete te piškotke, nekateri deli spletne strani ne bodo delovali ali pa ne bo deloval ina optimalen način. Piškotki se vzpostavijo, ko pošljete obrazec, se prijavite ali komunicirate s spletno stranjo na drugačen način kot samo s klikom na hiperpovezavo.

2.2 Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki so piškotki, ki omogočajo bolj enostavno in zabavno delovanje spletne strani in zagotovijo bolj osebno izkušnjo brskanja. To so na primer piškotki, ki se spomnejo vaše jezikovne nastavitve ter piškotki, ki sledijo, ali ste bili že vprašani za sodelovanje v raziskavi, zato da se vas ne sprašuje v nedogled.

2.3 Piškotki uspešnosti

To so piškotki, ki služijo namenu zbiranja informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran kot so informacije o obiskanih straneh ali informacije o številu prijav prikazanih napak, zato da bi lahko analizirali in optimizirali uporabo spletne strani.

3. Seznam uporabljenih piškotkov

Spodaj boste našli pregled piškotkov, ki ga IDS Europe BV in zunanji ponudniki storitev uporabljajo na tej spletni strain. Ta seznam piškotkov je bil nazadnje posodobljen na dan, ki je naveden na dnu izjave o piškotkih. Spodnji seznam se bo od časa do časa dopolnil s terminskimi piškotki, ki se uporabljajo na tej spletni strani.

3.1 Piškotki prvih oseb

Piškotki prvih oseb, in sicer piškotki, ki jih nastavi IDS Europe BV za to spletno stran so:

__calitrack: (obdobje pomnenja: 365 dni) in __calitrack_sess: (obdobje pomnenja: do konca seje); Ti piškotki omogočajo spremljanje vaše aktivnosti na spletni strani (npr. obiskanih strani, oglasov, ki jih kliknete, lokacije, ko iščete najbližjo postajo itd.) in povezavo teh informacij z informacijami, ki ste nam jih zagotovili (na primer, ko ste delili vaš e-poštni naslov pri nas). Ti piškotki nam omogočajo, da personaliziramo podatke, ki vam jih pošljemo.

cookie_compliance: ta piškotek je pomemben za sledenje piškotkom ki jih lahko shranimo na vaši napravi (obdobje pomnenja: 100 dni).

fuel_favorite: ta piškotek shrani želeno vrsto goriva (obdobje pomnenja: 1 leto).

station_favorite: ta piškotek shrani prednostne bencinske servise (obdobje pomnenja: 1 leto).

ab-Test-piškotek: Ta piškotek nam omogoča testiranje promocijskih oglasov, tako da shranjuje oglase, ki se prikažejo uporabniku (Obdobje pomnenja: 10 dni.)

3.2 Piškotki tretjih oseb

Piškotki tretjih oseb, in sicer piškotki , ki jih namestijo drugi ponudniki storitev v zvezi s to spletno stranjo, so:

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke Google Analytics:

_gat: ta piškotek omogoča izvedbo statistične analize, s pomočjo orodja Google Analytics (za več informacij glej: https://www.google.com/analytics/); (čas pomnenja 10 minut)

_ga: ta piškotek prav tako omogoča izvedbo statistične analize s pomočjo orodja Google Analytics,  še zlasti pa omogoča razlikovanje med posameznimi uporabniki (obiskovalci) (za več informacij glej: https://www.google.com/analytics/) ; (obdobje pomnenja: 2 leti)

_cfduid: ti piškotki se uporabljajo za pospeševanje nalaganja spletnih strani.

4. Upravljanje piškotkov

Če se odločite, da se vas ne prepozna, lahko izbrišete piškotke iz trdega diska računalnika preko spletnega brskalnika, blokirate vse piškotke ali se odločite za prejemanje opozorila  preden se piškotki shranijo.

Če ne želite omogočiti piškotke na vašem računalniku, lahko možnost za onemogočenje piškotkov najdete v vseh bolj razširjenih brskalnikih. V tem primeru je mogoče, da ne boste mogli uporabljati nekaterih storitev spletne strani.

IDS EUROPE BV si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni izjavo o piškotkih. Vaša odgovornost je, da redno preverjate veljavno izjavo o piškotkih in opazite najnovejšo različico.

Ta izjava o piškotkih je bila nazadnje posodobljena in pregledana 03.2017.