Aplikace IDS iAccount nabízí evropským silničním přepravcům unikátní vlastnosti pro správu a snižování spotřeby paliva

iAccount Dashboard

Evropští dopravci a silniční přepravní společnosti nyní mohou sledovat a řídit spotřebu paliva celého svého vozového parku v reálném čase, díky aplikaci a technologii od společnosti IDS. To přináší optimální řešení pro logistické firmy, které se snaží být úspornější a dosáhnout větší efektivity při vlastním řízení zdrojů, ale zároveň pomůže i evropským výrobcům a prodejců se snížením nákladů na dopravu a celkově i životnímu prostředí prostřednictvím snížení emisí.

Spotřeba paliva je pro pozemní nákladní dopravu a přepravní společnosti v Evropě velmi důležitá, jelikož představuje až jednu třetinu ročních provozních nákladů. Významné výkyvy cen ropy v posledním desetiletí jen zvýšilo touhu přepravců mít nejlepší možnou technologii pro monitorování spotřeby paliva jejich vozového parku.

iAccount nyní poskytuje zákazníkům IDS progresivní řešení v oblasti řízení spotřeby paliva. Přes jednoduché on-line rozhraní může dopravce přistupovat k datům v reálném čase a sledovat aktuální pohyb svých kamionů, stavy jejich spotřeby, a to napříč celým kontinentem.

Jako jeden z předních poskytovatelů služeb pro monitoring a řízení spotřeby paliva, dodává společnost IDS svým zákazníkům elektronické platební karty pro řidiče k tankování motorové nafty na 600 čerpacích stanicích rozmístěných na dálnicích a po celé hlavní silniční síti v Evropě. Nyní, s aplikací iAccount, mohou zákazníci IDS využívat vzdálené kontroly používání těchto palivových karet (zablokování a odblokování karty z centrály, ovládání hlasitosti karet, nastavování limitů v rámci vozového parku, a ještě mnohem více) a také sledovat a řídit jejich používání v téměř reálném čase. Příkazy prováděné přes iAccount jsou okamžitě zaslané do celé sítě. Díky vysokému zabezpečení mohou správci z centrály nastavovat povolené čerpací stanice, sledovat transakce téměř hned, jak jsou provedeny, plánovat optimální trasy pro nižší spotřebu, kontrolovat finanční informace, historii cen paliv, platební detaily a mnoho dalších informací.

Stručně řečeno, s aplikací iAccount mohou spediční společnosti získat okamžitý přehled o spotřebách pohonných hmot a jednotlivých nákladů celého svého vozového parku, a to v kterémkoli okamžiku.

Zpětná vazba od zákazníků byla vynikající. "Když jsme zahajovali nabídku aplikace iAccount, museli jsme tvrdě pracovat, aby ji naši zákazníci začali používat - ale díky tomu, že její přínosy byly tak evidentní, její používání se v prvním roce zečtyřnásobilo," vysvětluje Christy Immens, IT Business Expert z IDS. "Jsme potěšeni, že naše nová verze iAccount byla našimi zákazníky tak dobře přijata. Říkají nám, že je pro jejich obchodních operace ‚téměř perfektní‘, takže věříme, že plníme skutečné potřeby evropských dopravců."

"U nás v IDS má představení nového řešení iAccount velký strategický význam a je klíčovou součástí pro udržení naší pozice vedoucího poskytovatele palivových karet v Evropě," dodává Martijn Hazebroek, Strategy & Markets Manager z IDS. "Tato technologie je také velkou výhrou pro naše zákazníky, kterým přináší přesné řízení jejich nákladů na pohonné hmoty, stejně jako jistoty, které vyžadují. iAccount je k dispozici v 16 různých jazycích a je nejkomplexnější a technologicky vyspělé řešení svého druhu na trhu, takže věříme, že bude jen nadále přinášet hodnotu pro naše zákazníky, stejně jako oni rozváží a poskytují své zboží po celém evropském kontinentu."