IDS introduceert als eerste brandstofleverancier een contactless chip-tankkaart voor de professionele transportmarkt

Truck and driver card

International Diesel Services (IDS) introduceert als eerste brandstofleverancier een contactless chip tankkaart voor zijn klanten in de transportsector. Met deze nieuwe contactless tankkaart tilt IDS het veilig en controleerbaar tanken voor professionele vervoerders naar een nieuw niveau. De nieuwe IDS-tankkaart is een contactless kaart met RFID-chip en persoonlijke pincode. Deze kaarten hoeven niet langer door een betaalterminal gehaald te worden, waardoor transacties veiliger en sneller zijn en veiligheid op het hoogste niveau gegarandeerd wordt. Met deze introductie versterkt IDS zijn positie als aanbieder van de meest veilige brandstofoplossingen voor de professionele markt.

IDS beschikt reeds over beveiligde tankstations met een centrale online autorisatiecheck bij iedere transactie, een veiligheidsteam dat dagelijks alle transacties monitort en een 24/7 customer service die bijvoorbeeld de kaart voor een chauffeur kan blokkeren in geval van diefstal. Daarnaast kunnen IDS-klanten zelf via de website op ieder moment tankkaarten beheren en bijvoorbeeld blokkeren of het maximaal te tanken brandstofvolume instellen.

De contactless kaarten zijn voorzien van een state-of-the-art RFID-chip. Dit maakt de kaarten van IDS tot dé high-end oplossing voor de transportsector. De contactless chip kaart wordt ‘gelezen’ door deze voor de betaalterminal te houden, waarna de pincode ingevoerd kan worden en de transactie centraal geautoriseerd wordt. De kaarten zijn ontwikkeld volgens de meest actuele veiligheidsstandaarden.

Blijven innoveren

Hoewel IDS met deze nieuwe contactless tankkaart al voorop loopt op het gebied van veiligheid bij brandstoftransacties, zal het bedrijf ook in de toekomst blijven innoveren en ook een contactless 2-kaart oplossing introduceren. Deze oplossing werkt met een truck- en een chauffeurskaart: de eerste kaart moet bewaard worden in de vrachtwagen. De tweede kaart is net als een pinpas persoonlijk en gekoppeld aan één specifieke bestuurder die als enige de beschikking heeft over de pincode. Enkel wanneer beide kaarten centraal geregistreerd worden op dezelfde locatie en de correcte pincode is ingegeven, wordt de brandstof afgegeven.

“IDS heeft veiligheid en controle hoog in het vaandel staan. Zo hebben we camera’s on-site, centrale online transactieauthorisatie en een veiligheidsteam dat continu in touw is om verdachte transacties op te sporen en te onderzoeken. De introductie van deze nieuwe tankkaarten is een volgende stap in ons streven de hoogste veiligheid en meest uitgebreide controle in de markt te bieden,” stelt Pieter Declerck, General Manager van IDS. “Bij een gemiddeld transportbedrijf is het brandstofverbruik verantwoordelijk voor 35 procent van de totale kosten. Door deze Europa-brede introductie bieden we transportorganisaties opnieuw een oplossing om de risico’s op nationaal en internationaal niveau aan te pakken.”  

"Het gebruik van contactloze tankpassen verhoogt de veiligheid" - Mr. Pieter Declerck, General Manager IDS Europe