Product range

IDS garandeert hoogkwalitatieve, professionele producten

Van heavy duty diesel en rode gasolie tot bio brandstoffen; IDS heeft het allemaal

IDS richt zich volledig op de behoeftes van het Internationale Commerciële Wegtransport. Daarom is ons productgamma samengesteld voor professioneel gebruik. We bedienen met onze kwaliteitsvolle producten verschillende soorten klanten. Van Heavy duty diesel en rode gasolie tot verschillende soorten bio brandstoffen: IDS heeft het allemaal.

Product Range

Heavy duty diesel

Conventionele Diesel is en blijft één van de belangrijkste brandstoffen die ook de volgende jaren voor heavy duty voertuigen gebruikt zal worden. Zelfs nu er verschillende alternatieve brandstoffen op de markt gestimuleerd worden, gaat men ervan uit dat diesel de volgende decennia nog steeds de meest gebruikte brandstof blijft voor heavy duty vloten. Ons uniek dieselmengsel is het resultaat van jaren research in ons R&D center. Ons product is ontwikkeld en uitgebreid getest om een maximale werking onder alle weersomstandigheden te waarborgen.

LNG

De Europese Unie probeert LNG voor zwaar wegtransport te stimuleren, maar deze markt is nog volop in ontwikkeling. Aangezien IDS Q8 belang hecht aan vernieuwing, hebben we een LNG site voorzien, vooruitlopend op de markt. Onze eerste LNG site is geopend in Rotterdam Botlek en bevindt zich dichtbij de haven van Rotterdam. Op deze manier wil IDS een rol spelen op de alternatieve energiemarkt en service verlenen aan die CRT firma’s die over een LNG vloot beschikken. In de nabije toekomst zullen er meerdere LNG tanklocaties aan ons netwerk worden toegevoegd.

Rode Gasolie

Een ononderbroken temperatuurcontrole is één van de belangrijkste factoren om een goede kwaliteit van Rode Gasolie te garanderen. Daarom is de beschikbaarheid van Rode Gasolie uiterst belangrijk, rekening houdende met een correct en efficiënt kostenschema. Om te beantwoorden aan de vraag van onze transportpartners, die Rode Gasolie nodig hebben voor hun koeltransporten in heel Europa, biedt IDS circa 50 strategisch gelegen stations aan, verspreid over 5 landen: Spanje, Frankrijk, België, Engeland en Ierland.

Bio diesel (HVO)

De tweede generatie Bio diesel, zoals HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), komt eraan. Afhankelijk van de gebruikte materialen, kan Bio Diesel een vermindering van meer dan 50% op de uitstoot betekenen, wat een enorme impact heeft op het milieu. Afhankelijk van de blend, kunnen de meeste standaard diesel motoren (tot Euro 3) Bio Diesel aan of kan men ze makkelijk aanpassen. Momenteel biedt IDS HVO alleen op de Zweedse stations aan.

network

AdBlue

Aangezien AdBlue steeds belangrijker wordt, heeft IDS een uitgebreid AdBlue netwerk ontwikkeld om onze klanten een optimale service en beschikbaarheid  te kunnen waarborgen. Op dit moment kan men aan 327 IDS stations over heel Europa AdBlue tanken en dit aantal neemt steeds toe. Zoals alle andere IDS kwaliteitsproducten, voldoet ons AdBlue product aan de DIN V 70070 norm.