Pravilnik o zasebnosti

Varovanje in zasebnost vaših osebnih podatkov je pri IDS pomembna naloga. Prav tako poslujemo skladno z zakoni o zasebnosti, varovanju in zaščiti podatkov v državah, v katerih imamo spletna mesta. Upamo, da vam bo v nadaljevanju predstavljen pravilnik pomagal razumeti, katere podatke lahko IDS zbira, kako jih uporablja in varuje ter s kom jih lahko deli.

Osebni podatki

Prek svojih spletnih strani IDS ne bo zbiral nobenih podatkov, ki omogočajo identifikacijo (npr. vašega imena, naslova, telefonske številke ali e-poštnega naslova – »osebni podatki«), razen če nam jih boste posredovali prostovoljno (npr. z registracijo, s poslano e-pošto ali prek ankete). Če ne želite, da bi zbirali vaše osebne podatke, nam jih, prosimo, ne posredujte.

Kadar nam posredujete osebne podatke, jih običajno uporabimo za odgovor na vašo poizvedbo, obdelavo naročila ali da vam omogočimo dostop do določenih podatkov o računu. Da vam lahko zagotavljamo storitve:

    lahko shranimo in obdelujemo osebne podatke ter jih delimo z drugimi družbami v skupini Kuwait Petroleum Group, da bi bolje razumeli, kakšne so vaše poslovne potrebe ter kako lahko svoje produkte in storitve izboljšamo;

   lahko mi (ali tretja oseba v našem imenu) osebne podatke uporabimo, da stopimo v stik z vami glede ponudb IDS za vaše poslovne potrebe ali da izvedemo spletne ankete, ki nam pomagajo pri boljšem razumevanju potreb in profilov naših strank.

Ker IDS deluje globalno, se lahko poslani podatki prenesejo izven Evropskega gospodarskega prostora. Takšni in vsi drugi prenosi bodo ostali varni in jih bomo upravljali izključno mi.

Če izberete, da ne želite, da se vaši osebni podatki uporabijo za podporo naših programov za odnose s strankami (zlasti za neposredno trženje in tržne raziskave), bomo vašo izbiro upoštevali. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo in posojamo tretjim osebam ali jih drugače tržimo (in tega v prihodnosti tudi nimamo namena storiti).

Neosebni podatki, ki se zbirajo samodejno

Ko dostopate do naših spletnih strani, lahko samodejno (npr. ne prek registracije) zbiramo podatke, ki ne omogočajo osebne identifikacije (npr. vrsto internetnega brskalnika in uporabljen operacijski sistem računalnika, ime domene in spletnega mesta, s katerih ste prišli na to mesto, število obiskov, povprečno porabljen čas, gledane strani). Te podatke lahko uporabimo in jih razkrivamo družbam v skupini Kuwait Petroleum Group za namene merjenja uporabe našega spletnega mesta ter za izboljšanje vsebin tega mesta.

»Piškotki« – informacije, ki se samodejno namestijo v vaš računalnik

Kadar obiščete katero izmed naših spletnih strani, se lahko v vaš računalnik shranijo določene informacije v obliki »piškotka«, da ste ob naslednjem obisku samodejno prepoznani. Piškotki nam pomagajo na različne načine, na primer tako, da nam omogočajo prilagajanje spletnega mesta glede na vaše interese ali da se shrani vaše geslo in vam ga ni treba vsakokrat vnašati znova. Če ne želite, da bi vas prepoznali, lahko piškotke s trdega diska računalnika izbrišete prek svojega internetnega brskalnika oz. v brskalniku označite, da želite blokirati vse piškotke oz. da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Otroci

Na spletnih straneh IDS osebnih podatkov ne smejo navajati otroci brez dovoljenja svojih staršev ali skrbnikov. IDS vse starše in skrbnike spodbuja, da svoje otroke poučijo, kako svoje osebne podatke pri uporabi interneta varno in odgovorno uporabljati. IDS zavedno ne bo zbiral ali uporabljal osebnih podatkov, ki jih pridobi od otrok, za kateri koli namen in jih prav tako ne bo razkrival tretjim osebam.

Varnost

IDS ustrezno ukrepa, da bi zagotovil varnost vaših osebnih podatkov, in si prizadeva, da bi bili le-ti točni. Vaše osebne podatke skrbno varujemo pred izgubo, uničenjem, poneverbo, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom ali nepooblaščenim razkritjem.

Povezave do drugih spletnih mest

Spletno mesto IDS lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. IDS ni odgovoren za delovanje teh strani glede zasebnosti ali za njihove vsebine.

Uporaba osebnih podatkov, ki jih razkrijete na drugih spletnih mestih

Za pravilnike in prakse glede zasebnosti drugih spletnih mest ne moremo prevzemati odgovornosti, tudi če:

  • ste do drugega spletnega mesta dostopali prek povezave na našem spletnem mestu,
  • ste prek povezave na drugem spletnem mestu prišli na naše spletno mesto.

Priporočamo, da preverite pravilnike posameznega spletnega mesta, ki ga obiščete, in da se obrnete na lastnika ali upravitelja takšnega spletnega mesta, če imate vprašanja ali pomisleke.

Posodobitve

Tako kot se zrelostno vse bolj razvija internet, se bo tudi naš pravilnik o varovanju osebnih podatkov. Spremembe pravilnika o varovanju osebnih podatkov bomo na tej spletni strani objavili takoj, ko se bomo odločili za spremembo obstoječega pravilnika.